субота, 21 лютого 2015 р.

Сценарій на тему: «ViVA la France!»

Сценарій на тему: «ViVA la France

Вступне слово вчителя
Оля: Бонжур! За площею Франція є найбільшою країною Західної Європи. Понад 3/5 території становлять рівнини, які тягнуться суцільною смугою від бельгійського кордону до Піренеїв.
Богдан: Салю! Сусідні країни Франція Іспанія, Італія, Швейцарія, Бельгія, Німеччина, Монако і Люксембург
Аліна: Са ВА! Символи Франції є трьох-кольоровий прапор (руж-червоний,бланк-білий,блю-синій),герб-кок дю гулюа-гальський півень,напис: ліберти – свобода,игаліти- рівність,фратінити-братерство.
Діма: Ком та па! Територія: 547 030 км² Населення: 64700000,Столиця: Париж Мова: Французький. Релігія: католицизм
Оля: Найбільші гори: Піренеї, Альпи, Вогези, Центральний масив. Mont Blanc (Мон Блянк) 4810 м – найвища точка Франції та Західної Європи.
Богдан: Найбільші річки Франції: Сена (775 км).Гаронна (650 км)
Рона (812 км) - сама повноводна ріка у Франції.Луара (1020 км) - найдовша річка Франції.
Аліна: На заході клімат морський, в центрі - континентальний, на південь - субтропічний середземноморський.Літо дуже спекотне та сухе (23-25 градусів).Зима дощова  (+ 7- 8 градусів)
Діма: Крупні міста. Марсель, Ліон, Лілль, Бордо, Тулуза, Ніцца, Нант, Страсбург, Тулон, Руан.
Оля: Париж є столицею Франції та Іль-де-Франс. Це важливий економічний і культурний центр країни. У Парижі розташовується ЮНЕСКО та головного офісу НАТО.
Богдан: Ейфелева вежа — архітектурна пам`ятка Парижа, символ сучасної Франції. Популярний туристичний об`єкт, щорічно приймає близько 5,5 мільйона відвідувачів.Вежу звели у 1887—1889 роках, її збудував на Марсовому полі конструктор Густав Ейфель. Висота вежі 300 метрів, не беручи до уваги 22-метрову телевізійну антену на її верхівці. Вага всіх металічних конструкцій 7 300 тонн, загальна маса — 10 000 тонн.
Аліна: Французьке кіномистецтво є одним з найбільш шанованих у світі, і за популярністю поступається лише голлівудському. Зараз французьке кіно - це дуже витончене кіно, в якому психологія та драматизм сюжету поєднуються з деякою пікантністю та художньою красою зйомок. Стиль визначають модні режисери Люк Бессон, Жан-П'єр Жене, Франсуа Озон. Уряд Франції активно сприяє розвитку й експорту національного кінематографа.
Діма: Спорт відіграє важливу роль у французькому суспільстві та країні. Найпопулярнішим видом спорту у Франції є футбол. Згідно з дослідженням, яке щорічно проводить журнал «Sport», французи є п'ятою спортивною нацією у світі.
Оля: Французька кухня  - національна кухня Франції.Цінується у всьому світі як дуже вишукана. Про те, що французи відомі як гурмани, чули, напевно, усі. Французька кухня, принаймні в Європі й Америці, завжди була прикладом досконалості в кухарському мистецтві. Найвідоміші страви: салат О'лівє,кок дю ван (Півень у вині), жаб'ячі лапки,равлики,круасани,фуагра.
Богдан: Найвідоміші французи: Наполеон Бонапарт (Napoleon Bonaparte), Марсель Марсо (Marcel Marceau), Люк Бессон (Luc Besson), Луи Жан Люмьер (Louis Jean Lumiere), Жерар Депардье (Gerard Xavier Marcel Depardieu), Жанна д`Арк (Jeanne d`Arc ), Жан Рено (Jean Reno), Жак-Ив Кусто (Jacques-Yves Cousteau), Жак Ширак (Jacques Rene Chirac), Джо Дассен (Joe Dassin)
Аліна: Франція є провідною країною в індустрії моди. Мода завжди була важливою частиною в культурному житті країни і суспільства, і французи добре відомі за їх увагу до модного одягу, а французькі слова от-кутюр, прет-а-порте та інші увійшли в світовий словник моди.Найвідоміші бренди: Chanel (Шанель), Dior (Діор), Yves Saint-Laurent (Йве-Сен-Лорен)
Діма: Франція – країна виноробства. Найвідоміші марки вин: Бордо,Бургунія, Вино Романе-Конти та Кабаре.

Продовжую вчитель.
Цікаві факти про францію.
Таня: У Франції були винайдені колготки. Жіночі колготки - геніальний винахід XX століття , адже їх можна ще й як відмінний медичний джгут використовувати , щоб кров зупиняти , і в саду  від шкідників і т. д. :)
Віка: У Франції , в Провансі , знаходиться єдиний в світі музей штопорів .
Рома: У Франції вино буває тільки двох видів - то , яке вам особисто подобається і те , яке вам особисто не подобається! Те ж саме і з духами , так що заощадимо на цьому цілий пунктик .
Сергій: Каки у французів - це не каки зовсім, а звичайна хурма.
Таня: У Франції вино буває тільки двох видів - то , яке вам особисто подобається і те , яке вам особисто не подобається! Те ж саме і з духами , так що заощадимо на цьому цілий пунктик .
Рома: До речі , від французького червоного вина голова не болить.
Віка: У Франції знаходиться найбільша кількість замків в світі - всього 4969 штук. Майже п'ять тисяч! Приблизно стільки ж вже випарувалося  французької землі.

Сергій: У Франції телефон для анонімних алкоголіків і всяка допомога. Кажуть незвичайним чоловічим голосом . Ну і що, що по- французьки , а ви не розумієте - зате як красиво. Як дзвонити? Просто скажіть: « ? Аллі , бонжур » і далі можна просто сопіти в трубку і насолоджуватися.

Немає коментарів:

Дописати коментар