четвер, 12 лютого 2015 р.

Дні народження у Франції



«Дорослі» Дні народження у Франції мало чим відрізняються від традиційних європейських. Родичі, друзі, їжа, випивка і обов'язковий торт зі свічками. Більшість міських французів вважають за краще відзначати свої Дні народження в ресторанах мул барах. Зате сільські жителі воліють затишок і комфорт власних будинків. У дорослої французького Дня народження є обов'язковий атрибут - шампанське. Без нього торжество перестає мати присмак національної традиції.
А ось привітання з днем народження дітей дещо відрізняються. Діток запрошують на торжество виключно або в середу, або в суботу. Середа обумовлена тим, що в цей день діти також не відвідують школу, як і в суботу. Обов'язковою умовою виклику дитини на торжество є завчасне оповіщення гостя, шляхом відсилання йому запрошення. У запрошенні дуже чітко описується, коли і де буде відбуватися торжество, і звучить прохання підтвердити свою присутність на святі.
Починається «гулянка» після обіду, в районі трьох або чотирьох годин. Зате триває не в приклад коротше слов'янських посиденьок. Він закінчується вже через пару годин після початку - французи не вважають за необхідне обтяжувати дітей надмірно тривалими урочистостями.
Напої та солодощі «компонуються» на столі таким чином, щоб кожна дитина була в змозі взяти те, що йому захотілося самостійно. Це дозволяє дітям грати і їсти одночасно. В кінці торжества, природно, повинен з'явитися торт зі свічками і іменинник зобов'язаний задути всі свічки.
У Франції жоден День народження дитини не обходиться без подарунків прийшли в гості малюкам. Як правило, господарі завчасно готують подарункові «посилки», які вручають уже на виході кожному маленькому гостю. Також дуже популярною є своєрідна риболовля. При такій роздачі подарунків, все презенти складаються у велику коробку, а діти, за допомогою вудок, їх звідти дістають. Хто що дістав, то і забирає з собою додому.
Не залишаються без уваги і батьки дітей, які приходять забирати свою дитину. Кожному дорослому, який приходить за своїм чадом обов'язково пропонують випити келих вина і з'їсти шматочок торта. Та ж традиція рідко дозволяє відмовитися прийшов. Виняток становить вино, яке деякі батьки не приймають через водіння машини.
Самі батьки визнають, що дуже складно влаштовувати такі свята для зовсім маленьких дітей. Справа в тому, що з ними дуже складно грати, якщо людина не підготовлена для роботи з такою аудиторією. Привітання з Днем народження теж складно озвучити, оскільки всю компанію малюків дуже важко зібрати в «купу». Загалом, для багатьох дорослих дитячий День народження стає набагато більшою проблемою, ніж дорослий.
Найбільш популярною серед малюків грою є, як показує досвід, малювання. Тобто дітям вручають великий аркуш паперу і масу кольорової крейди. Малюки без розуму від можливості побалакати щось на свій розсуд. Як правило, це заняття може їх зайняти на досить тривалий час, у який можна встигнути прибрати непотрібні прилади зі столу і щось зробити по господарству.
Правда, нездоланних складнощів з діточками практично не буває. І якщо приділяти їм достатньо уваги, то торжество буде веселим, бешкетним і повним непідробного щастя і радості

Немає коментарів:

Дописати коментар